Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus

Suurperheen äiti, yrittäjä & oppisopimusopiskelija

Suurperheen äiti, yrittäjä & oppisopimusopiskelija

Verkko-opinnoilla tukea yrittäjyyteen

Ajan autolla läpi maalaismaiseman haastattelemaan verkkomerkonomin opintoja oppisopimuksella suorittavaa Jenni Savolaista. Hän aloitti liiketalouden perustutkinnon keväällä, kun yrityksen perustaminen miehen kanssa tuli ajankohtaiseksi aiheeksi. Jenni oli jo jonkin aikaa pohtinut opintojen aloittamista ja punninnut lähihoitajan ja merkonomin tutkintojen välillä, yrityksen perustaminen ratkaisi asian kuitenkin liiketalouden opintojen puolelle.

Joustavia opintoja perheen äidille

Pääosa Jennin teoriaopinnoista on verkkoluentoja, joissa opettajan kuva näkyy ruudulla, samoin käsiteltävät diat ja chat-keskustelu. Aiheina on ollut erilaisia yrittäjyyteen liittyviä teemoja, kuten budjetointi ja raportointi. Verkkoluennoista Jenni iloitsee: ”Vähän niin kuin istuisi oppitunnilla, mutta istuukin kotona, älyttömän hyviä ovat luennot olleet”. Oppisopimuskoulutuksen Jenni valitsikin siksi, että se sopii loistavasti hänen elämäntilanteeseensa. Suurperheen äidin olisi mahdotonta lähteä opiskelemaan päiväkouluun tai viettää kaikki illat opintojen parissa. Hän pitää siitä, että saa itse suunnitella omien opintojensa aikataulun. Tavoitteena hänellä on valmistua ensi keväänä.

Hyödyllisiä oppeja yrittäjälle

Yritystoimintakin vaikuttaa opiskeluihin. Tiedonhaluiseksi ja perusteelliseksi itseään kuvaava Jenni on kokenut hyötyvänsä uusista opeista paljon ja teorian hän kokee erittäin käytännönläheisenä ja työtehtäviä tukevana. Opinnot ja työt kulkevat kauniisti käsi kädessä. ”Verkkoluennot ja kontaktiopetus myös antavat niin paljon, ettei niitä kannata jättää pois” Jenni toteaa.

Valmistumisen jälkeen ovet ovat auki tulevaisuudelle, todennäköisesti Jenni jossakin vaiheessa opiskelee lisää. Vielä hänellä ei kuitenkaan ole selkeää päämäärää mielessä, kenties suunta on eteenpäin liiketalouden opinnoissa, tai sitten ammattitaitoa voisi laajentaa jonkin ammattitutkinnon suorittamisen kautta. Oppisopimusopiskelua Jenni suosittelee erityisesti perheellisille, verkko-opinnot sopivat mainiosti kiireiseen elämäntilanteeseen. Yrittäjille taas merkonomin tutkinto tuo paljon uutta ammattitaitoa, sekä varmuutta asioiden hoitamiseen. Jenni toteaakin suosittelevansa opiskelua kaikille, vieläpä ”mukavalla tavalla tapahtuvaa opiskelua”, jota oppisopimuskoulutus joustavana vaihtoehtona tarjoaa.

Haastattelun toteutti opinto-ohjaajaksi opiskeleva Mona Kilpilampi.

Menestystarinat

Tarinoita oppisopimuskokemuksista