Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus

Oppisopimuksella osaamista omaan yritykseen, Heta Salmi

Oppisopimuksella osaamista omaan yritykseen, Heta Salmi

Oppisopimuksella osaamista omaan yritykseen

Heta Salmi on porvoolainen korutaiteilija. Heta suunnittelee ja valmistaa piensarjatuotantona hopeakoruja, joita on myynnissä usealla paikkakunnalla ympäri Suomea. Hänen yrityksensä toiminimi Heta Salmi, H&A Collection perustettiin vuonna2008. Heta suoritti oppisopimuksella tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon omassa yrityksessään, koska halusi kehittääkokonaisvaltaisesti yrityksen toimintaa. Hetan tavoite on saada H&A Collectionin korut myyntiinmyös ulkomaille.

Ajanhermolla oleva taiteilija huomasi, että  päästäkseen tavoitteisiinsa, hänen on vietävä yrityksen asioita kokonaisvaltaisesti eteenpäin.
Niinpä Heta haki tuotekehittäjän koulutukseen, joka toteutettiin oppisopimuskoulutuksena hänen omassa yrityksessään. 

Tavoitteet pitää olla korkealla, jotta tulosta voi syntyä

Heta lähti toiveikkaana koulutukseen. Tavoitteina olivat mm. palvelumuotoilu sekä yrityksen kokonaisvaltainen konseptointi sekä markkinoinnin parantaminen. Heta on tyytyväinen oppisopimuskoulutuksen antiin.

- Suurin muutos on ollut ajatustasolla ymmärrys siitä, että miten monta asiaa on otettava huomioon ja vietävä eteenpäin yhtä aikaa  itse tuotteen rinnalla, jotta toiminta olisi mahdollisimman kannattavaa. Tämän oivalluksen jälkeen on ollut mahtavaa huomata opiskellessa, että miten paljon esimerkiksi näkyvyyden lisäämiseen on keinoja tarjolla. Oppisopimuskoulutuksessa on sekin hieno puoli, että opinnot voi aloittaa milloin itselle parhaiten sopii ja etenemisessä voi vaikuttaa omien opintojen tahtiin hyvinkin palhon, Heta kiittelee.

Uusien liiketoimintamahdollisuuksien luominen

Yksi tärkeä osa-alue Hetan koulutuksessa on uusien liiketoimintamahdollisuuksien löytäminen ja luominen. Hänen kohdalla yksi sellainen on ollut korujen kotimyynnin järjestäminen. Tämän toimintamallin kehittäminen on ollut koulutuksen ansiota.

-  Kotikutsut ovat olleet menestys ja tästä olen todella innoissani. Saan samalla  kertoa korujeni synnystä ja tarinoista niiden takana. Koulutuksen ansiosta myös liikevaihtoni kasvoi heti kolmanneksella, kertoo Heta.

- Koulutuksen myötä olen oppinut priorisoimaan. Kaikkea ei pysty yksi ihminen tekemään. Täytyy miettiä todella tarkkaan minkä teen itse ja minkä teetän. Se on tärkeä oppi oman jaksamisen kannalta.  Markkinoinnissa olen ottanut uusia väyliä haltuun. Muiden muassa Instagram on nykyään käytössäni ja se sopii erityisen hyvin tuotekuviini visuaalisuutensa vuoksi.  Suosittelen lähtemään avoimin mielin koulutukseen! Opintojen henkilökohtaistaminen antaa varmasti jokaiselle työkaluja oman yrityksen toiminan kehittämiseen, rohkaisee Heta.

Hetan työpiste sijaitsee Porvoon vanhassa kaupungissa kultasepänliike Aurumissa, jossa vanhoja  ja perinteisiä työtapoja vaalitaan.

Kysyttävää? Ota yhteyttä!

Pekka Pulkkinen, asiakasvastaava

040 631 9440

pekka.pulkkinen@opso.fi

UUTINEN 07.03.2018
Parasta palvelua -kehittämisohjelma Lue lisää
TAPAHTUMA 09.03.2017
TID Business Forum Lue lisää
BLOGI 10.01.2017
Mihin koulutusta tarvitaan? Lue lisää
Menestystarinat

Tarinoita oppisopimuskokemuksista

Usein kysytyt kysymykset

Heräsikö sinulle kysymyksiä?