Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus

Oppisopimuksella kaupan alalle

Oppisopimuksella kaupan alalle

Loviisan K-supermarket sijaitsee aivan pikkukaupungin ydinkeskustassa. Kaupan takatiloissa on positiivinen vilinä.
Tavaraa haetaan hyllytettäväksi ja rutiininomaisten töiden lisäksi samalla suunnitellaan sosiaaliseen mediaan tykkäämiskampanjaa.
Ilmapiiri on reipas, mutta rento. Kauppiaspariskunta Marko ja Susanna Kindstedt sulautuvat työntekijöiden joukkoon ja osallistuvat keskusteluun iloisesti.
Koko ura oppisopimuksella

Marko on itse luonut koko koulutusuran ja sitä kautta uran pohjautuen oppisopimuskoulutuksiin ja näin tietää tarkalleen mistä puhuu. Hän on suorittanut myyjän, ruokamestarin, esimiehen ja yrittäjän ammattitutkinnot, joista viimeisen aikana hän suoritti samaan aikaan Keskon kauppiasvalmennuksen. – Itseni kaltaiselle henkilölle, joka ei jaksa koulunpenkkejä liioin kuluttaa oppisopimus on loistava mahdollisuus kouluttautua ja edetä uralla, kertoo Marko. - Tekemällä tosiaan oppii ja siihenhän oppisopimus perustuu – työssä oppimiseen, hän jatkaa.

Perhe-elämän, opintojen ja kauppiasuran yhteensovittaminen ei toki aina ole ollut ihan helppoa, mutta oikealla asennoitumisella ja priorisoimalla pääsee pitkälle. – Minun roolini on pitää Marko kurissa, nauraa Susanna. – Lisäksi olemme aikoinaan sopineet, että Marko kouluttautuu ja minä hoidan pääasiassa lapset. Nyt lasten kasvaessa pääsen myös osallistumaan enemmän töihin kaupalla.

Oppisopimus rekrytointiväylänä

– Rekrytoimme oppisopimuksella tarpeeseen. Pyrimme aina ensisijaisesti täyttämään uuden työtehtävän jo olemassa olevasta henkilökunnasta oppisopimuskoulutuksen kautta tai mahdollisesti rekrytoimaan oppisopimuksella uutta henkilökuntaa. Tällä hetkellä meillä on käynnissä kolme oppisopimusta. Kaksi myyjän ammattitutkintoa ja yksi esimiehen erikoisammattitutkinto.

Haluamme rekrytoida oppisopimuksella, koska saamme sitoutunutta henkilökuntaa ja tämä puolestaan vaikuttaa koko työyhteisön hyvinvointiin. Työpaikkaohjaajan rooli ei vie paljon aikaa ja tuo tullessaan myös uusia ajatuksia omaan työskentelyyn. On hyvä myös muistaa, että tarvittaessa työnantajalla on mahdollisuus koulutuskorvaukseen ja palkkatukeen, toteaa Marko.

Oppisopimus on täsmäoppimista

Kaikki mitä opiskellaan liittyy vahvasti alaan. Koulutus räätälöidään opiskelijan mielenkiinnon ja työnantajan tarpeiden mukaisesti. – Opiskelu on mielekästä, koska pysytään tiiviisti asiassa koko ajan. En voi liikaa painottaa, että mielestäni oppisopimus soveltuu kaupan alalle paremmin kuin hyvin, olenhan siitä itsekin elävä esimerkki, hymyilee Marko.

Marko nostaa esiin myös maantieteellisen puolen.
- On alueita, joissa kouluttautumismahdollisuudet ovat muuten vähäiset, mutta oppisopimuksella voi kouluttautua oikeastaan missä vaan. Tästä nousee mieleen myös poliittinen kannanotto – oppisopimus estää osaltaan ”kaupunkiin karkaamisia” työ- tai opiskelupaikkojen perässä, Marko jatkaa pohdiskellen.

- Haluan ehdottomasti rohkaista työnantajia palkkaamaan henkilöstöä oppisopimuksella. Tämä on ainakin meillä todella toimivaksi ja hyväksi todettu koulutusmuoto, päättää Marko.

Kysyttävää? Ota yhteyttä!

Leena Sihvonen, asiakasvastaava

0400-563 714

leena.sihvonen@opso.fi

Ajankohtaista tietoa

UUTINEN 07.03.2018
Parasta palvelua -kehittämisohjelma Lue lisää
TAPAHTUMA 09.03.2017
TID Business Forum Lue lisää
BLOGI 10.01.2017
Mihin koulutusta tarvitaan? Lue lisää
Menestystarinat

Tarinoita oppisopimuskokemuksista

Usein kysytyt kysymykset

Heräsikö sinulle kysymyksiä?