Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus

Floristiksi aikuisena

Floristiksi aikuisena

Barbro Lindroos ja Sirpa Piipponen opiskelevat molemmat oppisopimuskoulutuksella floristeiksi Porvoon Kukkatalossa, jossa Lindroos toimii yrittäjänä.

Teoriapäiviä heillä on Mäntsälässä, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymässä Keudassa. Lindroos on suorittanut puutarhurin perustutkinnon 12 vuotta sitten ja Piipponen juuri ennen floristin opintojen alkua.

Lindroos hakeutui oppisopimuskoulutukseen, sillä hän halusi kasvattaa yrityksensä valikoimaa sesonkipainotteisista kukista leikkokukkiin ja niiden sidontaan. Floristin koulutus tuo tähän tärkeää taitoa ja osaamista. Piipposelle floristin työ sen sijaan on aina ollut unelma-ammatti, josta on pian tulossa totta.

Molemmille naisille oppisopimuskoulutus on tuonut hyvän mahdollisuuden yhdistää työnteko ja opiskelu. Lindroosille oppisopimus mahdollistaa floristin opinnot yrittämisen ohessa, sillä koulussa ei tarvitse istua viitenä päivänä viikossa. Piipponen pitää siitä, että työt ja opiskelu tukevat toisiaan. Palkan he myös mainitsevat miellyttävänä lisänä, joka osanaan mahdollistaa opiskelun.
Yhteistyö Itä-Uudenmaan oppisopimuskeskuksen kanssa on heidän mukaansa sujunut hyvin ja joustavasti. Oppisopimuksella opiskelu on heidän mielestään joustavaa ja opinnot pystyy suorittamaan omalle elämäntilanteelle sopivaan tahtiin. Molemmat kehuvat myös oman ohjaajan kanssa käytäviä osaamista ja oppimista koskevia keskusteluja.

Erityisesti he uskovat tulevaisuudessa hyötyvänsä saamistaan taidoista ja kokemuksesta, tutkintotodistusta unohtamatta. Lindroos ja Piipponen suosittelevat oppisopimusta hyvänä keinona laajentaa omaa osaamista.

 

Yhteiskuvassa vasemmalla Barbro Lindroos ja oikealla Sirpa Piipponen
Yhteiskuvassa vasemmalla Barbro Lindroos ja oikealla Sirpa Piipponen

Kysyttävää? Ota yhteyttä!

Leena Sihvonen, asiakasvastaava

0400-563 714

leena.sihvonen@opso.fi

UUTINEN 07.03.2018
Parasta palvelua -kehittämisohjelma Lue lisää
TAPAHTUMA 09.03.2017
TID Business Forum Lue lisää
BLOGI 10.01.2017
Mihin koulutusta tarvitaan? Lue lisää
Menestystarinat

Tarinoita oppisopimuskokemuksista

Usein kysytyt kysymykset

Heräsikö sinulle kysymyksiä?