Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus

Oppisopimuksella unelmien ammattiin

Oppisopimuksella unelmien ammattiin

Oppisopimuksella unelmien ammattiin

Sipoolainen hevostalli Trollhorse Oy sijaitsee idyllisessä Herralan maalaismaisemassa. Maria Ingmanin luotsaama islanninhevostalli tarjoaa luonnonläheisiä ratsastustunteja kaiken tasoisille ratsastajille. Annika Forsman opiskelee hevostalouden perustutkintoa oppisopimuksella Marian tallilla. Marialle oppisopimuskoulutus on entuudestaan tuttu - Maria on opiskellut itsekin oppisopimuksella pieneläinhoitajaksi aikanaan.

Annika, 21, oli aikaisempien opintojen yhteydessä työharjoittelussa Trollhorse-tallilla ja kysyi Marialta oppisopimuksen mahdollisuutta. Pian tämän jälkeen he ottivat yhteyttä Itä-Uudenmaan oppisopimuskeskukseen.

- Halusin rekrytoida oppisopimuksella, koska työ on hyvin käytännönläheistä. Saimme heti asiallista ja nopeaa palvelua oppisopimuskeskuksesta ja homma lähti pyörimään kuin omalla painollaan, toteaa Maria.

- Alaa ei voi oikein kirjoista lukea, joten olin hyvin onnellinen oppisopimuksen varmistuttua. Parasta tässä on, että saan olla hevosten kanssa joka päivä, koska hevoset ovat intohimoni, hymyilee Annika.

- Oppisopimuksella opiskeltaessa pitää olla oma-aloitteinen. Opiskelija kehittyy ja kypsyy työtehtävien vaativuuden vähitellen kasvaessa ja henkilö myös itsenäistyy näin työhön nopeammin, kertoo Maria kokemuksistaan. – Oppisopimuksella tulee paljon parempia eläintenhoitajia kuin muilla opiskelumuodoilla. Yksinkertaisesti käytännön ammatteihin on vain paljon parempi oppia kokemalla ja itse työtä tekemällä. Kaikki osapuolet ovat jo tässä vaiheessa niin tyytyväisiä, että olemme päättäneet, että Annika tulee meille työntekijäksi valmistuttuaan, iloitsee Maria.

Oppisopimus on työntekijän ja työnantajan välinen määräaikainen työ- ja koulutussuhde. Oppisopimuksen kesto määräytyy aina henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti. Oppisopimuskoulutuksen aikana opiskelija on työntekijän asemassa, jolloin palkka, lomapäivät ja työturvallisuuteen liittyvät asiat määräytyvät työehtosopimuksen mukaan.

- Työpäiväni alkaa kuudelta, jolloin annan aamuheinät ja alan siivoamaan tallia. Kello 12.30 on päiväheinä, jonka jälkeen pian pääsenkin jo kotiin. Teoriaopinnot suoritan Lahdessa Koulutuskeskus Salpauksessa, joka on lähin alan opintoja tarjoava oppilaitos. Lähiopetuspäiviä on kaksi kertaa kuukaudessa ja meitä on sellainen parinkymmenen porukka opiskelemassa. Osa on itsekin yrittäjiä, jotka haluavat suorittaa tutkinnon. Tutkintotilaisuuksia on ollut jo useita mm. hevosanatomia, esteratsastuksen näyttö, kengitysnäyttö sekä trailerinlastausnäyttö, kertoo Annika.

- Pari kertaa kuukaudessa tapahtuva lähiopetus on hyvä systeemi myös työnantajan kannalta, koska työntekijä on oikeastaan koko ajan käytettävissä. Toinen todella hyvä asia oppisopimuskoulutuksessa on se, että opiskella voi tosiaan missä vaan. Koulunpenkillä istumista on vähemmän ja parina päivänä kuukaudessa koululle kulkeminen onnistuu pidemmänkin matkan takaa helposti, sanoo Maria.

- Annikan osaaminen on kehittynyt kovasti heti alusta lähtien. Annika on oppinut näkemään hevosista, että voivatko ne hyvin ja onhan kaikki kunnossa. Annika on kehittynyt huimasti myös asiakaspalvelijana, joka on varmasti paljon puolestaan tietopuolisten opintojen antia, Maria jatkaa.

 

Oppisopimuskoulutus sopii kaikille yli 15-vuotiaille ja opiskelun voi aloittaa mihin aikaan vuodesta tahansa.

- Pidän todella tärkeänä sitä, että työntekijät ovat koulutettuja. Alalla kuitenkin näkee jonkin verran sitä, että henkilöillä ei ole tarpeeksi osaamista työhön. Tälläkin alalla virheet saattavat kuitenkin olla kohtalokkaita, jos esimerkiksi annetaan väärää ruokaa tietyllä ruokavaliolla olevalle hevoselle. Meidän tallilla pidetään todella kovassa arvossa myös sitä, että hevoset saavat luonnolleen sopivan vapauden mm. laiduntaen, mutta myös työrauhan koulutuntien puitteissa ja kotirauhan tallitiloissa. Meillä on Annikan lisäksi toinen henkilö työsuhteessa, jolla on hevostalouden perustutkinto suoritettuna, Maria kertoo.

- Olen valmis vastaisuudessakin rekrytoimaan oppisopimuksella, koska kokemukset ovat olleet niin hyviä Annikan kanssa, päättää Maria.  

Kysyttävää? Ota yhteyttä!

Pekka Pulkkinen, asiakasvastaava

040 631 9440

pekka.pulkkinen@opso.fi

UUTINEN 07.03.2018
Parasta palvelua -kehittämisohjelma Lue lisää
TAPAHTUMA 09.03.2017
TID Business Forum Lue lisää
BLOGI 10.01.2017
Mihin koulutusta tarvitaan? Lue lisää
Menestystarinat

Tarinoita oppisopimuskokemuksista

Usein kysytyt kysymykset

Heräsikö sinulle kysymyksiä?