Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus

Hae yhteishaussa oppisopimuskoulutukseen!

Hae yhteishaussa oppisopimuskoulutukseen!

Opiskele ammattiin oppisopimuksella!

Kevään yhteishaku on 21.2.–14.3.2017. Yhteishaussa voit hakea myös oppisopimuskoulutukseen. Oppisopimuskoulutus on pääosin työpaikalla käytännön työssä tapahtuvaa ammatillista koulutusta, jota täydennetään oppilaitoksessa järjestettävillä tietopuolisilla opinnoilla.

Oppisopimuksella voit opiskella 370 eri tutkintoa! Lue miten Annika opiskeli oppisopimuksella unelmiensa ammattiin. Mikä on sinun unelmiesi ammatti?

Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on aina koulutukseen sopiva työpaikka. Oppisopimukseen sopivan työpaikan voi löytää monella eri tavalla – toisinaan helposti, toisinaan erilaisten polkujen kautta. Pääreittejä nuorille on kaksi: työpaikan hankkiminen itsenäisesti tai aloittamalla opinnot ensin oppilaitoksessa.

Koulutukseen soveltuvan työpaikan hankkiminen

Mikäli sinulla on jo tiedossa mahdollinen oppisopimustyöpaikka (työsuhteen kesto vähintään 4 kk, min 25 h/vko), ota yhteyttä oppisopimuskeskukseen ja sovi tapaaminen oppisopimuksen asiantuntijan kanssa työpaikalle. Tapaaminen ei sido työnantajaa oppisopimuskoulutuksen aloittamiseen, vaan sen tarkoitus on antaa lisätietoa päätöksen tueksi. Työnantaja päättää työsuhteen alkamisesta, oppisopimuksen asiantuntija työpaikan ja työtehtävien soveltuvuudesta koulutukseen.

Jos sinulla ei vielä ole koulutukseen sopivaa työpaikkaa, työpaikan hankkiminen on Sinun ensimmäinen tehtäväsi. Ole itse aktiivinen ja ota yhteyttä tuttuihin tai sinua kiinnostaviin työnantajiin. Työpaikka voi löytyä perheyrityksestä, kesätyöpaikasta tai erilaisten työelämäjaksojen kautta. Kysy työnantajilta rohkeasti mahdollisuutta päästä työhaastatteluun, palkattomaan harjoitteluun työpaikalle tai lähetä kuvaus itsestäsi/työhakemus työnantajan ohjeiden mukaan.

Huom. Samana vuonna peruskoulun 9. luokan päättävän nuoren oppisopimuksissa oppisopimuskeskus maksaa työnantajalle korotettua koulutuskorvausta: 1. vuoden ajalta 800€/kk ja 2. vuoden ajalta 500€/kk. Tämä kannattaa muistaa hakiessasi työpaikkaa.

Opinnot alkuun oppilaitoksessa

Jos työpaikkaa ei löydy, suosittelemme opintojen aloittamista oppilaitoksessa. Voit siirtyä joustavasti oppisopimukseen, jos oppisopimuspaikka löytyy esimerkiksi oppilaitoksen työssäoppimisjaksolta tai VALMA-koulutuksen kautta. Lisätietoja eri mahdollisuuksista saat oppilaitosten opinto-ohjaajilta ja oppisopimuskeskuksesta. Oppilaitoksessa suoritetut opinnot eivät ole hukkaan heitettyä aikaa!

Hae opiskelemaan oppisopimuksella kevään 2017 yhteishaussa!

Kysy lisää:

Asiakaspalvelustamme p. 0400 360 731 ma-to klo 9-16 ja pe 9-15 tai sähköpostilla oppisopimus@opso.fi.

Arkisin voit kysyä myös sivuillamme palvelevasta Chatistä ma-to klo 9.00-16.00 ja pe 9.00-15.00.

Olet aina tervetullut käymään myös toimistollamme osoitteessa: Lundinkatu 10 B, 2.krs.
Olemme avoinna arkisin klo 8.00 - 16.00.

Lue täältä lisää oppisopimuskoulutuksesta.