Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus

Parasta palvelua -kehittämisohjelma

Parasta palvelua -kehittämisohjelma

Koulutussopimus vai oppisopimus?

Ammatillisen koulutuksen reformin myötä on oppisopimuksen rinnalle tullut koulutussopimus. Oppisopimus perustuu työsuhteeseen ja tähtää joko tutkintoon tai tutkinnon osaan. Koulutuksen järjestäjällä on mahdollisuus maksaa työnantajalle koulutuskorvausta. Uusi koulutussopimus korvaa nykyisen työssäoppimisen. Tällöin opiskelijalle ei makseta palkkaa, eikä työpaikalle koulutuskorvausta. Lue lisää ammatillisen koulutuksen reformista. 

Edupoli on mukana valtakunnallisessa kehittämisohjelmassa Parasta palvelua, jolle opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi 4,65 miljoonaa euroa. Kehittämisohjelmalla tuetaan työpaikalla järjestettävän koulutuksen suunnittelua, luodaan oppisopimuskoulutukseen ja koulutussopimukseen työelämän kannalta selkeät ja tehokkaat toimintatavat sekä yhdenmukaistetaan palveluprosessia.

Työnantajaedustajiksi Edupoli on saanut kehittämisohjelmaan mukaan Nesteeltä Aki Hirvosen (kuvassa oik.) ja Suomen Ammattiliikenne Akatemiasta Sakari Kaikkosen. Yhteiskehittämisen avulla tavoittelemme parasta mahdollista asiakaskokemusta ja palvelua työpaikalla tapahtuvan oppimisen toteuttamisessa.

Kehittämisohjelman ensimmäisessä startissa Vantaalla osatoteuttajat tutustuivat palvelumuotoilun ideaan Outi Ihanainen-Rokion johdolla ja loistavana sparraajana toimi Aki Hirvonen Neste Oyj:n Porvoon jalostamolta.

Kiinnostuitko? Vielä ehtii mukaan!

Kehittämisohjelman projektipäällikkönä Edupolilta toimii Hilkka-Leena Orava oppisopimuspalveluista,

hilkka-leena.orava@edupoli.fi