Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus

Oppisopimuksella maailmalle

Oppisopimuksella maailmalle

Opiskelijoillamme on mahdollisuus myös kansainvälisiin opintomatkoihin. Muutaman edellisen vuoden aikana yli 20 opiskelijaa on ollut opintomatkalla oppisopimuskoulutuksen aikana. Opintomatkat ovat antoisia ja tuovat syvyyttä oman alan kokonaiskuvan hahmottamiseen.

Minnan oppisopimuskoulutuksen opintomatka Kööpenhaminaan

Minna Kemppi oli opintomatkalla merkonomin oppisopimuskoulutuksen aikana, elokuussa 2016. Minna opiskelee oppisopimuksella merkonomiksi ja tietopuoliset opinnot hän suorittaa liiketalouden perustutkinnosta muodin painotuksella Edupolissa.

Näin Minna kertoo matkasta: Opintomatkalla tutustuttiin ensi kevään ja kesän (2017) muotiin Kööpenhaminan Revolver ja CIFF-muotimessuilla. Messuilla oli laajasti tuotemerkkejä edustettuina naisille, miehille ja lapsille. Vaatteiden lisäksi messuilla oli kenkiä, laukkuja ja erilaisia asusteita, mm. aurinkolaseja. Lisäksi ehdittiin kiertelemään jonkin verran Kööpenhaminan keskustassa ja aistimaan sen rentoa ilmapiiriä ja kansainvälistä ilmapiiriä.

Revolver- messut

Ensimmäiseksi suunnattiin Revolver- messuille. Messut olivat mukavan kokoiset ja ilmapiiri oli rento ja inspiroiva. Esillelaittajat / edustajat olivat helposti lähestyttäviä. Edustettuina oli paljon kiinnostavia tuotemerkkejä, jotka eivät olleet entuudestaan tuttuja, osaa merkeistä ei saa ainakaan vielä Suomesta.

CIFF- messut

Ciff- messut olivat todella suuret ja siellä oli laajasti eri tuotemerkkejä edustettuina. Messuilla huomasi, kuinka laaja muotibisnes on ja ihan eri mittakaavassa kuin Suomessa, jossa on paljon pienemmät markkinat. Kierrettävää ja nähtävää oli todella paljon. Paikalla olisi ollut helppo luoda kontakteja ja löytää uusia merkkejä myymälään, edustajat olivat täälläkin helposti lähestyttäviä ja juttelivat mielellään.

Opintomatkasta jäi paljon käteen!

Oli hienoa nähdä, että lyhyen lentomatkan päästä löytyy aika erilainen maailma ja kansainvälinen ilmapiiri. Kööpenhaminassa liikkuminen oli helppoa (hyvät julkiset kulkuyhteydet) ja monella tapaa inspiroivaa. Muotimatka-reissu olisi helppo toteuttaa uudelleen! Mukaan tarttui esitteitä ja ideoita uusista tuotemerkeistä. Harkinnassa on, että voisi todellakin ensi vuonna tehdä uuden messumatkan!