Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus

Millainen Opson kesä oli harjoittelijan silmin?

Millainen Opson kesä oli harjoittelijan silmin?

Kuluvana kesänä vietin kaksi kuukautta oppisopimuskeskuksen maailmassa ja pääsin osallistumaan moniin tapahtumiin ja tilaisuuksiin Opson mukana. Olen ollut kahtena aiempanakin kesänä täällä ja päässyt tekemään monipuolisesti erilaisia tehtäviä. Tänä kesänä olen kuitenkin erityisesti ollut mukana ohjaamiseen liittyvissä tilanteissa omista opinto-ohjauksen opinnoistani johtuen. Parin kuukauden aikana olen itse pitänyt alueemme kolmelle kahdeksannelle luokalle opo-tunnin oppisopimuksesta, ollut mukana Te-palvelujen järjestämässä infossa, Ohjaamo Porvoon oppisopimusinfossa ja työpajanuorille järjestämässämme infotilaisuudessa. Oppisopimuksen mahdollisuuksista kertominen erilaisille ryhmille on kiinnostavaa ja tärkeää, sillä monesti osallistujien ennakkotiedot oppisopimuksesta ovat varsin pienet.

Nuorille suunnattujen infojen lisäksi oppisopimuskeskuksessa on lähiaikoina kiinnitetty huomiota maahanmuuttajille suunnattuihin palveluihin. Heti toukokuussa olinkin mukana järjestämämme monikulttuurisen jalkapallo-ottelun FutureCupin suunnittelussa ja toteuttamisessa. Kesäkuun alussa olin Helsingissä Ammattimessuilla Opson edustajana, tilaisuus oli tarkoitettu maahanmuuttajille. Koulutuksella on iso rooli maahan muuttaneiden kotouttamisessa, sekä heidän osaamisensa tunnistamisessa ja kehittämisessä, ja olikin mielenkiintoista päästä tutustumaan tähän oppisopimuskoulutuksen alueeseen.

Oppisopimuskeskuksen arjessa on tullut tutuksi myös erilaisten tilaisuuksien suunnitteleminen, sekä asiakaspalvelun: puhelimen ja nettisivuillamme olevan chatin hoitaminen. Näiden parissa olen päässyt vuorovaikutukseen asiakkaidemme kanssa, samoin kuin kesän aikana tekemieni opiskelijoiden ja työnantajien haastattelujen myötä.  Kiinnostusta oppisopimukseen on ilmassa, ja sitä hyödyntävät ovat hyvin tyytyväisiä oppisopimuksen tarjoamaan mahdollisuuteen kehittää ammattitaitoa työn ohessa.

Syyskuussa suuntaan opo-opintojeni kolmanteen vuoteen Itä-Suomen yliopistossa. Kesät oppisopimuskeskuksessa ovat avanneet ammatillisen koulutuksen maailmaa tulevaa ammattiani ajatellen, ja tapahtumat joissa olen ollut mukana, ovat antaneet eväitä ohjauksen toteuttamiseen.