Nuoret - Aikuiset - Oppisopimus

Osallistu valtakunnallisten hyvien käytäntöjen jakoon: Maahan muuttaneet tuetusti oppisopimukseen

Osallistu valtakunnallisten hyvien käytäntöjen jakoon: Maahan muuttaneet tuetusti oppisopimukseen

Tarjoaako oppisopimus maahan muuttaneille toimivan väylän kohti työelämää?

Osallistu keskusteluun tiistaina 12.12.2017 klo 9.00–14.30 Helsingissä, Stadin aikuisopiston auditoriossa, Teollisuuskatu 23 ovi A1. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 4. joulukuuta tästä linkistä.

Päivän aikana kuullaan opiskelijoiden ja muiden asiantuntijoiden alustuksia ja on mahdollisuus osallistua toiminnallisiin työpajoihin, joiden aiheina ovat muun muassa opiskelijan näkökulma, kielitietoinen ohjaus, opiskelijan tuki ja digityövälineet opettamisen tukena.

Ohjelman avaa opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen ja puhumassa ovat myös Suomen Yrittäjien johtaja Veli-Matti Lamppu, työ- ja elinkeinoministeriön kehittämispäällikkö Annika Forsander ja Stadin aikuisopiston ja Omnian opiskelijoita. Tilaisuuden juontaa Tampereen seudun ammattiopisto Tredun maahanmuuttajakoulutuksen koulutusalajohtaja Regina Blom.

Tilaisuudessa esitellään kuuden käynnissä olevan hankkeen kehittämiä palveluita, jotka vahvistavat opiskeluvalmiuksia ja edellytyksiä suorittaa ammatillisen tutkinnon osa. Hankkeissa tehtävä kehittämistyö ennakoi vuoden 2018 alussa käynnistyvää ammatillisen koulutuksen reformia, jonka myötä työpaikalla tapahtuva oppiminen lisääntyy.

Tilaisuus on oiva tapa ottaa haltuun vuoden aikana opitut hyvät käytännöt ja vinkit ensi vuodelle!

Maahan muuttaneet tuetusti oppisopimukseen -tilaisuuden järjestävät Helsingin kaupungin, Stadin aikuisopiston Työelämä- ja oppisopimuspalvelut, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda, Vantaan ammattiopisto Varia ja Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä. Tapahtuman osatoteuttajina mukana myös Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Omnia, Luksia, Salon seudun ammattiopisto ja Perho Liiketalousopisto.

Tervetuloa mukaan mahtavalle matkalle!

Nähdään 12.12.2017,

Heidi Lehtovaara, Aleksandra Michta-Juntunen ja koko Suomen yhteistyöverkosto
Helsingin kaupunki, Stadin aikuisopisto Työelämä- ja oppisopimuspalvelut